nlc.hu
Baba
Dráma az orfűi strandon

Dráma az orfűi strandon: darázscsípés miatt kapott allergiás rohamot egy kisgyerek

Nem tudták a szülők, hogy allergiás.

Darázscsípés miatt kapott allergiás rohamot egy 4 éves kislány az orfűi tónál, ahol a családjával strandoltak. Mint az RTL Híradó riportjából kiderült, a kisgyerek éppen a homokban épített várat, amikor a lábfején megcsípte egy darázs. Előbb csak fájdalmai voltak a csípés miatt, aztán elkezdtek bedagadni a szemei, percekkel később pedig már alig kapott levegőt.

“Először  heves fájdalmat érzett a lábfején. Elkezdtük jegelni. Néhány pillanaton belül jelentkezett a szem alatti duzzanat, és ezt követően pedig a rekedt hang, illetve a hörgő, nehéz légzés” – elevenítette fel a történteket az RTL Híradónak az édesanya.

A szülők nem tudták, hogy a kislányuk allergiás. Akkor ijedtek meg igazán, amikor elkezdett bedagadni a gyerek szeme. Azonnal hívták a mentőket.

A fiatal anyuka elmondta, minden segítséget megkaptak a strand személyzetétől, a mentőszolgálattól és a Gyermekmentő Alapítvány orvosaitól. “Néhány perc alatt kiértek Pécsről az orvosok. Nagyon megnyugtató volt, ahogy a kislánnyal kommunikáltak” – mesélte.

A kislány infúziót, valamint oxigénterápiát is kapott, és hamarosan már jobban is érezte  magát. Édesanyja arról is beszélt, hogy hamarosan kivizsgálásra  mennek, de már beszereztek egy Epipen injekciót, ezentúl állandóan náluk kell lennie.

A súlyos tünetek amúgy a darázscsípés után 5-10 percen belül jelentkeznek – figyelmeztetnek az orvosok. A nehézlégzés és a duzzanatok mellett hányinger, hasmenés és ájulás is jelezheti a bajt. Ilyenkor azonnal cselekedni kell!

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top