nlc.hu
Baba
Túl sokszor fürdetjük a gyereket

Elég lenne ritkábban fürdetni a gyerekeket, mondja a szakértő

Több kockázatot is felsorolt, melyeket elkerülhetünk akkor, ha ritkábban és kíméletesebben fürdetjük a gyerekeket.

A legtöbb családnál a mindennapos, közös rituálék része az esti fürdetés, egy vezető gyerekorvos szerint azonban túlságosan is gyakori egy kicsi számára a napi fürdőzés. Mint mondja, a gyerekek tisztálkodása az életkoruknak megfelelően változik, a babáknál pedig a közhiedelemmel ellentétben nincsen szükség napi fürdetésre.

Dr. Sam Hay véleménye szerint elegendő lenne minden második vagy harmadik napon sort keríteni rá. Sőt ez még a gyerekek óvodás és kisiskolás korára is igaz, valójában tinédzserkorban válik csak lényegessé a mindennapos tusolás vagy fürdés.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

A bőr érzékeny szerv – figyelmeztet a gyermekorvos. – Ha túl sokat fürdetjük a gyereket, eltávolítjuk bőréről a tápláló és hidratáló olajokat, ez pedig a bőr szárazságához, viszketéshez és akár még fertőzésekhez is vezethet.”

Azt tanácsolja továbbá, hogy a fürdetések alkalmával kerüljük a durva szappanokat, valamint minél gyengédebb mozdulatokat végezzünk, ne dörzsöljük a bőrt túl erősen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top