Baba

Van, ahol már büntetik a kismama hasának simogatását

Zaklatásnak minősítették az egyik amerikai szövetségi államban.

Jó hír a pennsylvaniai kismamáknak: ezentúl már nem kell félve végigmenniük az utcán attól tartva, hogy valaki megsimizi a pocakjukat. Az egyesült államokbeli Pennsylvaniában ugyanis egy felújított törvény értelmében immár illegálisnak minősül, ha egy ismeretlen személy engedélykérés nélkül simogatja meg egy várandós anyuka pocakját – számolt be az ABC tévécsatorna. Egy, közelmúltban történt eset miatt indult el az egész törvénymódosítási eljárás, amikor is egy férfit zaklatással vádolt meg egy kismama, amiért hozzányúlt a hasához. Ezek után a pocaksimizés is bekerült a már eddig is létezett, zaklatásra vonatkozó törvénybe.

Lehet, hogy egyesek túlzásnak tartják ezt az intézkedést, a várandós anyukák azonban tökéletesen átérzik, hogy mennyire erőszakos jellegű tud lenni egy ilyen közeledés teljesen ismeretlen személyektől. Ha ugyanis egy idegen nem kér erre engedélyt a várandós nőtől, akkor egyszerűn „behatol” az intim zónájába, s ez  bizony már zaklatás – érvelnek a kismamák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top