Olyan, mintha kereszteznénk a brownie-t és a piskótát: nyúlós és szuperfinom. Nigella szerint a hajdinaliszttől kellemesen füstös, erőteljes lesz a keksz íze.
Keverjünk össze egy tálban hajdinalisztet (125 gramm) fél teáskanálnyi szódabikarbonáttal. Adjunk hozzá fél teáskanálnyi sót és 25 gramm kakaót. Keverjük össze. A vajat (60 gramm) keverjük krémesre a barnacukorral (125 gramm), adjunk még hozzá egy teáskanálnyi vaníliás cukrot.
Olvasszunk fel 125 gramm étcsokit, majd kissé hűtsük le. Adjunk hozzá 2 tojást, majd sűrítsük be a száraz alapanyagokkal. Amint megvagyunk ezzel, adjuk hozzá a 3. csokis hozzávalót: szórjunk bele apró csokipasztillát (150 gramm), és forgassuk bele.
Most formázzuk meg a keverékből formázzunk a kekszeket: rakjunk belőle halmokat a tepsire 2 kanál segítségével. Süssük 180 fokon 9-10 percig. Sütés után hagyjuk a meleg tepsin, hogy megmaradjon a formájuk.