nlc.hu
Család kedvencei

Úti célok, ahol mindig fehér a karácsony

Varázslatos úti célok, ahol mindig fehér a karácsony

Minden évben reménykedünk, hogy hátha idén havazni fog karácsonykor. Aki biztosra szeretne menni, azoknak érdemes az alábbi helyekre ellátogatnia!

A karácsony mindig is az ünnepi hangulat, a melegség és a családi együttlét időszaka volt. De mi van akkor, ha a hóesés varázslatos díszítést adhat ehhez a különleges időszakhoz? Szerencsére nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy egyenesen a karácsonyi csodák birodalmában találjuk magunkat. Itt van néhány olyan hely, amelyek közel vannak Magyarországhoz, de mégis elég hóval borítottak, hogy igazi fehér karácsonyunk legyen.

1. Banská Štiavnica, Szlovákia

A középkori hangulatú Banská Štiavnica egy varázslatos hely Szlovákiában, ahol a karácsony mindig hóval érkezik. Az óváros és környéke lenyűgöző a hólepel alatt. A keskeny utcákon sétálva, melyeket a téli hó lepi be, érezhetővé válik az ünnep varázsa. A város több pontján karácsonyi vásárok és ünnepi események várják a látogatókat. Ezek a vásárok tele vannak helyi kézműves termékekkel, hagyományos karácsonyi ételekkel és italokkal, amelyek igazi ünnepi hangulatot teremtenek. 

2. Salzburg, Ausztria

Karácsonyi vásár Salzburgban.

Egy másik lenyűgöző hely, ahol a hóesés meghatározó a karácsonyi időszakban, Ausztria festői városa, Salzburg. Az itt található városi környezetet varázslatos tájak övezik, így a városka karácsonykor igazán különlegessé válik a hófödte hegyek és a városi ünnepi fények között.

3. Andermatt, Svájc

Andermatt kivilágítva.

Aki hófödte hegyekre és fehér karácsonyra vágyik, annak nem kell tovább keresnie, mint a svájci Andermatt. A külföldi befektetések és a sok felújítás után az egykor kis sífalu ma már jelentős alpesi üdülőhely. A falu megőrizte festői varázsát, karácsonykor pedig ünnepi karácsonyi vásárral és az utcákon szétszórt varázslatos fényekkel elevenedik meg. Andermatt a tipikus hófödte karácsonyi úti cél, amely a valóságban szebb és bájosabb, mint bármelyik képeslap.

4. Zakopane, Lengyelország

Zakopanei havas utca.Ha egy kis lengyelországi varázst keresel, Zakopane a tökéletes hely erre. Ez a hegyi városka a Tátra-lánc lábánál fekszik, és karácsonykor szinte biztosan hófödte. A hagyományos karácsonyi vásárai, a hóborította hegyek látványa és a környékbeli téli sportok garantáltan elvarázsolják az ide látogatókat.

5. Dolomitok, Olaszország

Ami a Dolomitokat egyedivé teszi, az egy különleges jelenség – a helyi dialektusban „enrosadira”, azaz „vörössé válás” –, amely hajnalban és napnyugtakor rózsaszín/lila árnyalatot kölcsönöz legmagasabb csúcsaiknak. Minden turistának remek helyszín: a gyerekes családoktól kezdve a baráti társaságokon át a párokig. A látogatók pihenhetnek, aktívan nyaralhatnak. A síelőknek, snowboardosoknak és a sífutás szerelmeseinek alkalmas helyszín egy kis karácsonyi sportoláshoz.

6. Vilnius, Litvánia

Vilniusi katedrális.Vilnius, Litvánia fővárosa az egyik legjobb hely, ahol karácsony táján érdemes időt töltenünk. A város az év bármely szakában gyönyörű, de fehérbe öltözve a város szó szerint életre kel. Minden karácsonykor egy hatalmas karácsonyfát állítanak fel a főtéren, és néhány évben a vilniusi karácsonyi vásár is megrendezésre kerül. Mivel Vilniusban karácsonykor szinte garantáltan havazik, az egyik legjobb dolog, amit Vilniusban tehetünk, hogy szánkózni megyünk a Vingis Park lejtőin, mielőtt meginnánk egy hideg litván sört.

(Forrás: MM, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top