Megindult a roham az éttermekben, egyre többen rendelik meg ugyanis a karácsonyi menüt. Sokan azért, mert így időt spórolhatnak. Mások pedig azért, mert szerintük nem kerül többe, mintha házilag készítenék el. A legnépszerűbb fogások most is a halászlé, a töltött káposzta és a húsos hidegtálak.
“Most úgy érzem, hogy kellene egy kis pihenés, feltöltődés, kényelem, és nagyon sok idő egy karácsonyi menü összeállítása. Így azt az időt, amit a főzéssel töltenék, azt most a kisfiamra fordítom” – nyilatkozta a Tényeknek egy szombathelyi anyuka.
Kisújszálláson például már annyi megrendelést kapott az egyik ételbár, hogy nem vesznek fel többet, nehogy a minőség rovására menjen.
“Kényelmesebb, nem kell otthon főzőcskézni, meg egyebek, hanem várják a családot, hogy összejöjjön” – indokolta a menürendelést egy kisújszállási nyugdíjas. Míg egy másik azzal magyarázta, hogy nem kerül sokkal többe, mintha otthon készítené el. “Így viszont felszabadul az időm” – hangsúlyozta a családanya.
Az éttermek és a vendéglátóhelyek a hétvégéig várják a megrendeléseket, utána már csak különpénzért, extraszolgáltatásként tudják a karácsonyi idényeket kiszolgálni.
Kiemelt fotó: illusztráció, iStock