Család

Egy férfi, egy nõ és két baba

Biztos, hogy a babavárást mindent elsöprõ pátosszal kell megélned? Vagy nem kell lelkifurdalással küzdened, ha nem érzed, hogy te most az anyai õserõ birtokosa vagy, aki minden kellemetlenség dacára boldogan mosolyog?





Vannak bizony olyan helyek, emberek, akiknek csak ez az elfogadható nézet. Pedig lehetsz akármilyen boldog, akarhattad akármennyire a babát, a reggeli émelygést biztosan nem fogod kellemesnek találni. No meg még egy sor dolgot sem. Ettől viszont egy pillanatig se legyen lelkifurdalásod! Úgy is lehetsz remek anya, ha nem szerettél ötpercenként WC-re szaladgálni, és azt se élvezted, hogy nem tudsz rendesen aludni.

Két könyvet ajánlunk azoknak, akik kisebb pátosszal, ám annál nagyobb örömmel fogadják a terhességet. És azoknak, akik nagy örömmel fogadják párjuk terhességét.


Szécsi Noémi: A kismama naplója





„Női vonzerő”

Azt mindannyian tudjuk, hogy a női önértékelés legutolsó bástyáit az építőmunkások és hajléktalanok építik. Sohasem csalódunk, ha tőlük várunk vigaszt elnőietlenedésünk folyamatában, hiszen elég, ha valamivel vagyunk csak femininebbek egy WC-kefénél, már számottevő sikereket könyvelhetünk el náluk. Most éppen azt az esetet dédelgettem a lelkemben, hogy amikor a Jókai utcán a legutóbb végigdöcögtem a zöldségestől hazafelé, utánam kiáltott az egyik hajlesz.
„Fantasztikus feneked van.”
Ami azért nem semmi, különösképpen, ha belegondolunk, hogyan kerülhetett elő a metil- és etilalkoholtól elhomályosított tudatból a szóbeli használatban viszonylag ritkább „fantasztikus” melléknév. Abban a pillanatban a szemem sem rebbent, de meg voltam és vagyok hatva. Hát van még fenekem? Azt hittem, krumpligombóc vagyok, amibe két hurkapálcát szúrtak.

 







 


 













Hát ez a könyv körülbelül olyan, mintha Bridget Jones lenne terhes, méghozzá Magyarországon. Egy valódi napló, amiben végigkövetheted a pocak növekedését, akár napról-napra. Elolvashatod, hogy más hogyan viseli teste elváltozását. Hogy éppen milyen vizsgálatokon hogy bánnak (el) vele. Szó lesz persze olyan fontos dolgokról, mint a terhesszex, és a babakocsi beszerzése. Felhőtlen szórakozás felkészülőknek, átélőknek és túllévőknek!

A könyv a Tericum Kiadó gondozásában jelent meg.



Szily László: Kitolás
Kalauz leendő apáknak






Fájások

A szülés a fájásokkal kezdődik.
A fájás az olyan, hogy az ember lelkesen beszélget a csajával, aki egyszer csak nem válaszol, ellenben olyan arcot vág, mint az egyszeri háziasszony, aki most vette észre, hogy véletlenül Bródy János fejét főzte bele a kocsonyába. A pár másodperces lefagyás után a csajod úgy indul újra, mintha mi sem történt volna.


 




 


 







A gyakorló újságíró, horgász, és immár apa leírása a babavárásról. Ahogy egy férfi látja. Érdekes szempont, ugye? Hogy lesz apa egy férfiból? Megtanul barkácsolni? Hogyan vigyáz egy apa a gyerekre? Hogyan etessük csemeténket férfi létünkre? És miért is olyan vonzóak a terhes nők?

Különösen ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik saját elbálnásodásuktól tartanak. Most majd jól megtudják, az árnyoldalak ellenére még mindig vonzóak. Eltekintve persze némi hangulatingadozástól.

A könyv a Konkrét Kiadó kiadványa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top