Család

Ritka betegségben szenved: mindennap más a személyisége

Egy kilencéves kislány olyan ritka genetikai betegségben szenved, amely eredeti személyiségét minden nap megváltoztatja – ráadásul szörnyű módon.
Ritka betegségben szenved: mindennap más a személyisége Olvass tovább!
Egyszerű praktikák az egészségért

A kilencéves Grace Fishwick naponta többször is sértegeti és esetenként bántalmazza is családtagjait. A kislány azonban ezt nem valamilyen sérelem miatt teszi, hanem azért, mert egy ritka genetikai rendellenességgel született, a Smith–Magenis-szindrómával. Grace-nél már csecsemőkorában is jelentkeztek az erőszakos kicsattanások, de ahogy cseperedett, ezek az epizódok egyre gyakoribbá és veszélyesebbé váltak.

Jelenleg már olyan veszélyes önmagára és környezetére, hogy gyakorlatilag egy házi gumiszobát alakítottak ki számára a szülei. Édesanyja, Lisa, kislányát csak úgy tudja leírni, hogy olyan, mintha a kislánya lenne az irodalomból ismert Dr. Jekyll és Mr. Hyde. Lisa egyébként nem vér szerinti anyja Grace-nek, a gyógypedagógus anyuka adoptálta a ritka betegségben szenvedő kislányt.

 

Forrás: Medipress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top