Család

Hazamehet az ország egyik legkisebb koraszülöttje

Csütörtökön hazamehet a klinikáról Magyarország egyik legkisebb koraszülöttje. Az 5 hónapos Szebasztián a terhesség 23. hetében, 380 grammal látta meg a napvilágot a Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.
Hazamehet az ország legkisebb koraszülöttje Olvass tovább!
61 évesen szülte meg saját unokáját

A világ születési ranglistáján 97 olyan 400 gramm alatt született gyermek szerepel, akit sikerült megmenteni.
 
A kis súlyú koraszülöttek halálozási aránya az utóbbi években sokat javult. Az 1000 gramm alatti újszülöttek túlélése az 1980-as években 10% volt, ez mára több, mint 90% lett. 750–999 gramm között 95%-os a túlélés.

Hazamehet az ország legkisebb koraszülöttje

A koraszülöttség ma Magyarországon népbetegség, minden 8–10. gyermek idő előtt jön világra! Évente 6500 újszülött kezdi intenzív osztályon az életét. Az ilyen gyerekek pedig hátránnyal indulnak az életben, nagyobb az esélyük ugyanis a hallás- és látáskárosodásra, a cukorbetegségre vagy az idegrendszeri és vérnyomásproblémák kialakulására, mint társaiknak.

Szebasztián egészséges, jelenleg 2200 gramm. Csütörtökön kora délután hagyja el a klinikát a szüleivel – közölte szerkesztőségünkkel a SOTE sajtóosztálya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top