Család

Elveszíti fél arcát a kislány

Saját immunrendszere fordult ellene: egy ritka betegség elsorvasztja arcának bal felét. Egy új sebészeti eljárással építik újra az elhalt szöveteket.
A kislány elveszíti fél arcát Amputálni kellett a kislány végtagjait

Parry–Romberg-szindróma támadta meg Christine-t, ami súlyos tüneteket okoz. A bőr elveszíti rugalmasságát és tartását, a csontok természetes növekedése megáll. Idővel az arc egyik fele összeesik, csontvázzá soványodik. A legrosszabb esetben a kór a homloküreget is megtámadja, vakságot és a koponya összeomlását okozhatja.

Az orvosok eredetileg  a kór levonulása után tervezték a plasztikai beavatkozásokat,  a 11 éves észak-karolinai iskolás lány édesanyja azonban nem fogadta el, hogy nincsen gyógymód, és végig kell néznie, ahogyan lánya arca összeesik, és az immunrendszere lerágja a szöveteit arccsontjáról és izmairól.

Elveszíti fél arcát a kislányA kislány most az első 9 órás műtétből lábadozik, és újabb három vár rá. A folyamatot megállítani nem tudják, de hatásait féken tartják. Az elhalt szöveteket és ereket a fenekéből pótolják.

A ritka betegségnek világszerte 700 ismert áldozata van, habár számtalan nem diagnosztizált elszenvedője lehet. Az autoimmun betegség főleg 5–15 éves lányokat támad meg.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top