Család

A reklámok hizlalják a gyerekeket

Egy friss tanulmány szerint a televíziónézés és a gyerekkori elhízás között van összefüggés.
A reklámok hizlalják a gyerekeket Elhízásjárvány: „Tehén vagyok, meg hájpacni”

Az American Journal of Public Health című folyóiratban nemrég megjelent tanulmányban az Ausztráliában, Ázsiában, Nyugat-Európában, valamint Észak- és Dél-Amerikában vizsgálták meg a különböző televíziós műsorok reklámjait, hogy kiderítsék, milyen mennyiségű egészségtelen táplálékot tukmálnak rá a gyerekekre.

A reklámok hizlalják a gyerekeketValamennyi górcső alá vett országban azt figyelték meg, hogy legnagyobb arányban azokban az órákban vetítettek egészségtelen ételeket hirdető reklámfilmeket, amikor a gyerekek legnagyobb valószínűséggel ültek a tévékészülékek előtt. A Los Angeles-i California Egyetem kutatói hasonló következtetésre jutottak, mint az ausztrál tudósok: a televíziós reklámok jelentős mértékben okolhatóak a gyerekek elhízásáért.

A súlygyarapodás elkerülésének érdekében mindenképpen csökkenteni kell a gyerekek televízió előtt töltött idejének mennyiségét. A hetvenes évek óta a 6–11 éves gyerekek között megtriplázódott az elhízottak száma, ideje tehát észrevenni, hogy a reklámoknak igenis nagy szerepük van ebben a negatív tendenciában. A cukros, mesterséges adalékokkal teli élelmiszerek reklámozása tisztességtelen dolog, hiszen a gyerekek nyilvánvalóan azt akarják majd enni, amit a tévében mutatnak nekik.

 

Forrás: medipress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top