Család

Termékenységi klinika segíti az azonos neműek családalapítását

Egy leszbikus pár nyitja meg Nagy-Britannia első homoszexuálisokra specializálódott termékenységi központját.
Termékenységi klinika segíti az azonos neműek családalapítását Olvass tovább!
Szülők, akiknek meleg a gyerekük

Az alapító leszbikus pár két gyermeket nevel, akiket spermadonoros megtermékenyítés útján szültek. Elhatározták, hogy létrehoznak egy azonos neműek családalapítását segítő centrumot, okulva saját nehézségeikből. A pár szerint ugyanis a heteroszexuálisok több orvosi tanácsot kapnak. Ezt igazolja egy eset, amikor azért utasították vissza egy gyermekre vágyó nő kezelését, mert több mint 10 éve nem volt szexuális kapcsolata férfival.

Az Azonos Neműek Online Családalapító Termékenységi Központja hétfőn nyitotta meg kapuit az angliai Birminghamben, ahol a potenciális donorok és a gyermekre vágyók találkozhatnak.
A pár 2007-ben egy online termékenységi központot alapított. Látva a jelentős keresletet, elhatározták, hogy irodát nyitnak, ahol vérvételt és egyéb alapvető vizsgálatokat végeznek el és családtervezési tanácsokat adnak.

Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

Az angol pár elmondta, hogy ők is nehézségekkel néztek szembe, amikor a ma már 5 éves lányukat és 2 éves fiukat várták. Az orvosok a biológiai apát hívták vizsgálatokra, ami nehezen volt teljesíthető, mivel Londonban él. Másrészt úgy érezték, hogy csak a terhes anyát tekintették a terhes gondozási folyamat részesének.
„Szerettük volna lehetővé tenni a gyermekvárók és donorok személyes találkozását és megkímélni a homoszexuális párokat az örökös magyarázkodástól” – mondták el az alapítók. Az online szolgáltatás tavaly 60 párnak segített. Havi díja 10 font – 3500 forint – volt kiegészítve a tesztek és a konzultációk árával.

A kezdeményezést keresztény csoportok támadták. Szerintük a gyermekeknek szükségük van egy anyára és egy apára, hogy lássák a női és férfi szerepeket. Ezért ez a klinika inkább a felnőttek vágyait, mintsem a gyermekek érdekeit tartja szem előtt.

Az alapítók szerint azonban mára több kutatás is igazolja, hogy a homoszexuális párok által nevelt gyerekek semmivel nem boldogtalanabbak a hagyományos családi modellben élő társaiknál. Angliában a törvény tiltja a nemek szerinti megkülönböztetést. Ezért bár az újonnan nyitott centrum hirdetheti magát az azonos neműek termékenységi központjaként, amennyiben egy heteroszexuális pár fordul hozzájuk, nem utasíthatják vissza a segítségnyújtást. Ezt a klinika is megerősítette, bár jelezték, továbbra is az azonos neműek segítése az első számukra.

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top