Család

Negyedszer is szülne a férfi

Már háromszor szült a nőből átoperált férfi és tervezik a negyediket is, anyagi nehézségeik ellenére.
A férfi, aki állapotos Szülők, akik örökbe fogadtak

Vajon fiú- vagy lánygyermeket szeretne az a házaspár, ahol a férj nőből lett férfi, és már háromszor szült? Mindegy, csak egészséges legyen. Testileg és lelkileg…

A nőből férfivá operált kismamát és feleségét, úgy tűnik, semmi sem tántorítja el leghőbb vágyuktól, a nagycsaládtól. Alig egy évvel az után, hogy Thomas, a férj életet adott harmadik gyermeküknek, kénytelenek voltak csődöt jelenteni: egy hatalmas tőzsdekrach hatására 600 ezer dollárral csökkentek befektetéseik, és kénytelenek voltak elhagyni oregoni otthonukat. Ezután hétvégi házukba költöztek Arizonába. Azóta is folyamatosan nyögik a törlesztőrészleteket és ételkuponokon élnek.

Újra szülne a férfiMindez nem szegte kedvét az amúgy sem mindennapi párnak. A 37 éves „férfi” és 48 éves felesége három gyermekével már most is szép családdal büszkélkedhet: Jensen 7 hónapos, 20 hónapos Austin és hároméves Susan. A pár jelenleg a negyedik babát tervezi. Azt mondják, megvan mindenük, amire az újszülöttnek csak szüksége lehet (bútorok, ruhák), és úgy gondolják, ez lenne a legideálisabb időpont a negyedik testvérke érkezésére.

Hogy nőből férfivé operált személy szüljön, az nem egyedi eset hazánkban sem.
– Az én praxisomban is fordult már elő olyan eset, aki lányként született, női genetikai állománnyal rendelkezett, de több műtéti beavatkozást követően férfiként élte életét, majd gyermekvállalási szándékkal keresett meg – mondja dr. Vereczkey Attila, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet részlegvezető főorvosa. – Külföldön – különösen az USA-ban – több ilyen esetről számoltak már be. Amennyiben a páciens rendelkezik egészséges női nemi szervekkel, megfelelő hormonműködéssel, normális női genetikai állománnyal, abban az esetben szakmailag nem lehetetlen lombikbébimódszerrel a terhesség létrehozása.

Természetesen ilyen esetekben nagyon fontos a pszichológiai vizsgálat és szakvéleményezés. Emellett kiemelten fontos adott esetben a jogi környezet megvizsgálása, hiszen nagy valószínűséggel az ilyen speciális esetekben az orvosi beavatkozás módját és lehetőségét az adott ország törvényei szigorúan szabályozzák.

 

Forrás: Northfoto

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top