Család

Botrányt kavart a 10 éves fotómodell szexi pózolása

Leopárdmintás párnák között, tűsarkú cipőben, vérvörös ajkakkal, csábosan néz a kamerába egy fiatal lány. Ebben még semmi különös nem lenne, ha úgy tíz évvel idősebb lenne a modell.

Óriási vihart kavartak a tízéves francia kislány, Thylane Lena-Rose Blondeau fotói, amelyekből csak úgy süt a szexualitás. Többen Brigitte Bardot-hoz (aki 15 évesen jelent meg először az ELLE-ben) hasonlítgatják a tízéves kislányt, aki erős és kihívó sminkben és ruhában pózol a francia Cadeaux Magazinban. A kislány komoly portfólióval rendelkezik, sőt nemrég maga a Vogue tisztelte meg azzal, hogy címlapján közölte a képét.

A hirdetés szinte pont egy időben jelent meg egy brit kormányrendelettel, amely korlátozni szeretné a gyerekek szexuális jellegű szerepeltetését a médiában.  Egy brit szervezet, az Anyák Szövetsége szóvivője szerint aggasztó, hogy ilyen képek jelenhetnek meg egy tízéves gyerekről, aki feltehetően nincs tisztában azzal, hogy gyereket vagy felnőttet játszik-e éppen. A szakemberek szerint mindez ellenkezik azzal, hogy a gyerekeknek joguk van gyerekként élni.

Tiltakoznak a tízéves kislány kihívó képei ellen
Tiltakoznak a tízéves kislány kihívó képei ellen

Egy nemrég elvégzett felmérés kimutatta, hogy a szülők 88 százaléka egyetért azzal, hogy a gyerekeknek túl hamar kell felnőniük a mai világban. A megkérdezettek 58 százaléka pedig mindezért a celebkultúrát teszi felelőssé.

Az interneten egyébként megoszlik a kislány fotóit kommentelők véleménye. Ismerősei a Facebookon természetesen elismerősen nyilatkoznak, támogatják és bátorítják a gyereket. Sokan vannak azonban, akiket egyenesen elborzasztanak a kihívó, szexualitást sugárzó képek.

Tiltakoznak a tízéves kislány kihívó képei ellen

Thylane mindenesetre nem az egyetlen túl fiatalnak tartott kislány a szépségiparban, és valószínűleg nem is az utolsó. Sőt ha azt vesszük, hogy az amerikai Eden Wood hatévesen már visszavonul a szépségversenyek világából, szinte már meg sem lepődünk a francia kislány képein.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top