Család

Megmentette ikertestvérét anyjuk méhében

Lemondtak az orvosok egy ikerpárról, ők azonban nem adták fel. Csodának tartják, hogy egyikük tíz héten keresztül úgy helyezkedett anyjuk méhében, hogy védje testvérét.

Ikerterhessége 20. hetében az orvosok közölték egy angol kismamával, hogy a vetélés elkerülhetetlen. Az ultrahang-vizsgálat során kiderült, hogy az egyik kislány, Kiki szívproblémával küzd, és úgy látták, hogy a méhlepényből folyadék szivárog. Úgy tűnt, 20 hetesen nem lenne esélyük a túlélésre, ezért mindenki felkészült a legrosszabbra.

Nico - jobb oldalt - megmentette nővére, Kiki életét
Nico (jobboldalt) megmentette a húga,
Kiki életét

Csodálatos módon azonban a másik iker, Nico mintha csak megérezte volna, hogy baj van: úgy helyezkedett a méhben, hogy elzárta a szivárgás útját, ezzel megvédte magát és kishúgát. Az orvosok nem akartak hinni a szemüknek, mikor a legközelebbi ultrahang-vizsgálaton kiderült, hogy Nico egészséges. A felvételekkel egészen a babák születéséig követték, ahogy Nico nem is mozdult el az „őrségből”.

„Tudtuk, hogy minden egyes nappal, amelyet a méhben töltenek, nő az esélyük a túlélésre – mondta az édesanya. – Férjemmel együtt hiszünk abban, hogy a kislány a testvére védőangyala. Úgy érzem, a világ legszerencsésebb édesanyja vagyok, mert mindkét gyermekem velem van, egészségesen.”

A szülők, A szülők, Andrea és Paul
A szülők,
Andrea és Paul

A 30. héten végül császármetszést hajtottak végre az orvosok. Nico született meg először, majd öt perccel később Kiki, mindketten másfél kilogramm körüli súllyal. Az orvosok szerint ez már szép súlynak számít, amelyet annak a tíz hétnek köszönhettek, amíg Nico benntartotta magát és testvérét a méhben.

Az ikerlányok születése után Nico hat hétig, Kikit pedig három hónapig kapott speciális kezelést. Ma már hét hónaposak, és otthonukban egészségesen fejlődnek. A vizsgálatok azóta kimutatták, hogy Kiki szívével sincs probléma.

A szülők szerint a hét hónapos, kétpetéjű ikrek különösen jól megértik egymást. „Ha nagyobbak lesznek, majd elmeséljük nekik, hogy nemcsak azért van köztük ilyen szoros kötelék, mert megosztoztak az anyaméhen, hanem azért is, mert Nico megmentette testvére életét, mielőtt még megszülettek volna” – nyilatkozták az ikrek szülei.

A házaspárnak az ikreken kívül egyébként már van két gyermeke: egy fiú és egy lány, mindketten négyévesek. A család az ikrek születése óta egy terhességi kutatásokkal foglalkozó jótékonysági szervezetet támogat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top