Család

Milliókat érhetnek a vicces házi videók

Töltsd fel a gyerekeidről készült vicces felvételeket a videómegosztó portálra, és ha elég sokan nézik meg a videót, még meg is gazdagodhatsz. Vannak, akik valóban jól keresnek ebből.

Charlie megharapta az ujjam – megint! – ez a címe annak a házi videofelvételnek, amelyben két fiútestvér incselkedik egymással, és amely rekordnézettséget döntött a YouTube-on. A videó népszerűségének köszönhetően a benne szereplő gyerekek családja állítólag több mint százezer fonttal (34 millió forinttal) lett gazdagabb. Az 58 másodperces vicces videót 386 millióan nézték meg a feltöltés óta.

A kisfiúk 42 éves édesapja, Mr. Davies-Carr nemrég elmondta: az egész úgy indult, hogy a távolban élő rokonoknak akarta megmutatni a felvételt, ezért töltötte fel az internetre. Csakhogy a YouTube egy idő után megkereste, és egy olyan megállapodást ajánlott, amelynek köszönhetően a hirdetési bevételekből a család is részesült.

A sikerhez ugyanakkor egy egész nagy kampány is hozzájárult: egy tévéshow-ban is megmutatták, csengőhang készült belőle, sőt szerveztek rajongói klubot is. A fiúk édesapja még pólókat is készíttetett „Charlie bit me” logóval, miután rájött, hogy mások is sokat keresnek azzal, hogy a gyerekük poénjából kreált szlogenes cuccokat értékesítenek.

A portál szerint mindenesetre nem Charlie és családja az egyetlen, aki meggazdagodott egy videón, állítólag több százan is vannak, akik már egész jól jártak a humoros házi felvételekre kötött szerződésekkel. Egy másik YouTube-partner, aki hasonló házi videóra szerződött, elmondta, hogy ezer kattintásonként 60 pennyt (körülbelül 200 forintot) kap, így 2008 óta 40 ezer fontot (körülbelül 13 millió forintot) keresett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top