Család

A legextrémebb szülési helyszínek toplistája

Ha egyszer a szülés beindul, nem igazán lehet visszatartani. Szerencsére általában van idő, hogy a kismama beérjen a kórházba, bár kivételek mindig akadnak. Ezeket szedtük listába.

Egy amerikai nő nemrég egy reptéri mosdóban adott életet gyermekének, nem sokkal azután, hogy a gépe földet ért Washingtonban. Arról nem érkezett információ, hogy a baba a vártnál korábban érkezett-e, illetve a nőt hogyan engedhették repülni a terhesség utolsó heteiben.

A lényeg, hogy egészséges legyen
A lényeg, hogy egészséges legyen

És nem ő az egyetlen az utóbbi időben, aki nem ért oda „egyben” a kórházba: az elmúlt hónapban egy anyuka például a testvére kocsijában adott életet a gyermekének, és a társaságában lévő nagymama még viccelődött is azzal, hogy a kicsit a kocsi márkájáról kellene elnevezni. Az anyuka mindenesetre ennyire nem találta szórakoztatónak a dolgot, azt mondta, élete legfélelmetesebb perceit élte át.

A kis jövevények azonban néha még sokkal extrémebb helyszíneket is választanak, ahogy az elmúlt évek híradásaiból kiderült. Íme, a legextrémebb helyszínek:

1. Egy fán
Az özönvíz elől menekült 2000-ben egy mozambiki nő, Sofia Pedro, aki felmászott egy fára. Nyilván az ijedtség is hozzájárult, hogy hirtelen beindult a szülés: a nő az ágakba kapaszkodva hozta világra gyermekét. Néhány perccel később szerencsére megérkeztek a dél-afrikai helikopteres mentők, akik még a kis Rosita köldökzsinórját is egészben találták.

2. A Mc’Donaldsnál
Egy gyorséttermi dolgozó, Danille Miller épp vendégeket szolgált ki, amikor hirtelen azt érezte, hogy azonnal ki kell mennie a mosdóba. A nő, aki nem is tudott róla, hogy terhes, néhány perc múlva meg is szülte kisfiát, Austint. A meglepett anyuka aznap már valószínűleg nem sütött több krumplit. Az eset 2007-ben történt.

3. Egy könyvtárban
Buszon tartott a kórház felé 2009-ben a várandós anyuka, Dominique Trevino, amikor elkezdődtek a fájások. Egy másik utas, aki a kórházban dolgozott, azt tanácsolta, hogy szálljanak le a könyvtárnál. A nő a könyvtári biztonsági személyzet segítségével világra is hozta a gyermekét, állítólag csak kétszer kellett nyomnia.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

4. Egy postahivatalban
Egy angliai postára ment a mobilját feltölteni Sonia Marina Nascimeto, amikor hirtelen beindult a szülés. A posta vezetője később állítólag a mérlegre rakta a babát, majd megállapította, hogy a kicsi „egy 8,22 fontos első osztályú csomagnak felel meg”.

5. A járdán
2009-ben egy amerikai nőt alig néhány méter választotta el a céltól: a kórház közelében szült meg a járdán. A fiatal anyuka, Tiffany Kohls később azt mondta, nem tudta visszatartani a fiát, Kellent. A wisconsini utcai szülésnél a biztonsági őrök és egy nővér segédkeztek a nőnek. Azt nem tudjuk, milyen évszak volt éppen.

6. A kocsiban, amit a kismama vezetett
A várandós Amanda McBride érezte, hogy közeleg a nagy pillanat, ezért szólt a férjének, hogy induljanak a kórházba. A férfi azonban betegsége miatt nem vezethetett. Útközben elfolyt a magzatvíz, ekkor a férj átvette a kormányt. Aztán, ahogy később az apuka elmesélte, néhány pillanat múlva már hallotta is, ahogy a baba felsír.

7. Egy országút mellett
Egy New Jersey-i pár a kórházba tartott éppen, amikor az anyuka tolófájásai beindultak. A leendő apuka félreállt a kocsival, és az út mellett egy kórházi operátor telefonos közreműködésével segítette világra gyermekét. Az anyuka a nem mindennapi történethez később csak ennyit tett hozzá: „Örültem, hogy a teherautóval mentünk.”

8. Tízezer méteren a levegőben

Egy fiatal nő idén szeptemberben San Fransiscóba tartott repülővel, amikor váratlanul beindult a szülés. Az anyukának, Aida Alamillnak a fedélzeten utazó három nővér és a személyzet segített világra hozni a gyermekét, aki állítólag jó pár héttel a tervezett időpont előtt érkezett.

9. Az interneten

Fizikailag ugyan kanadai otthonában tartózkodott az anyuka, virtuálisan azonban mindenhol ott volt, amikor megszülte a gyermekét. Nancy Salgueiro felszerelt a nappalijába egy kamerát, hogy élőben közvetítse fia világrahozatalát. Több mint kétezer ember regisztrált, hogy az interneten keresztül  szemtanúja lehessen a szülésnek. A kétéves nagytesó vágta el a köldökzsinórt.

Marni Kotak a szülés előtt
Marni Kotak a szülés előtt
Fotó: huffingtonpost.com

10. Egy művészeti galériában
Egy előadóművész nő, Marni Kotak számos lap címoldalára felkerült, amikor bejelentette, hogy egy New York-i galériában fogja világra hozni gyermekét, mert, ahogy ő mondta: „a születés a művészet legmagasabb foka”. Körülbelül húsz ember társaságában, októberben szülte meg Ajaxot. A születésről készült fotókat egy brooklyni galériában fogják kiállítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top