Család

Emberrablási ügy lett a családi karácsonyból

A férfi karácsonykor hazavitte édesanyját az idősek otthonából anélkül, hogy bárkinek is szólt volna.
Kép: dailymail.co.uk

Enid és fia, Nicholas 

Kép: dailymail.co.uk

A nyugdíjas zenetanár, Nicholas Zelle karácsonykor meglátogatta 104 éves édesanyját, Enidet az idősek otthonában. Az asszony arra panaszkodott, hogy szinte őrületbe kergeti a szobája ajtaja előtt elhelyezett, mozgásérzékelővel ellátott „éneklő Mikulás”, mely minden alkalommal eljátssza a Jingle Bells dallamát, ahányszor csak valaki elhalad mellette. Mivel a férfi nem tudta elérni, hogy a dekorációt levegyék, ezért úgy döntött, hogy a délelőtti sétáról nem viszi vissza édesanyját az otthonba, hanem beültette az autójába és egyszerűen hazahajtott vele.

Épp az ünnepi ebédhez készülődtek, amikor rendőrök csengettek be a férfi lakásába, az asszony hollétéről érdeklődve. Kiderült, hogy az otthon munkatársai értesítették a hatóságokat, miután észrevették, hogy a néni eltűnt, igaz, tudtak arról, hogy néhány órával korábban a fiával hagyta el az intézményt. A rendőrök gyakorlatilag emberrablással vádolták meg a 69 éves Nicholast, és mentőt akartak hívni, hogy az asszonyt azonnal visszaszállítsák az intézménybe. A férfi végül maga vitte vissza Enidet az otthonba.

Az intézmény illetékesei közleményben tudatták, hogy a lakók ugyan bármikor szabadon elhagyhatják az otthont, bizonyos esetekben, amikor a távozás a lakó egészségét veszélyeztetheti, előzetes tervezésre és engedélyre van szükség. Szerintük felelőtlenség volt, hogy kerekes székes, szellemileg leépült Enidet a fia „csak úgy” hazavitte, ezért értesítették a rendőrséget. A férfi ellen hivatalos eljárás végül nem indult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top