Család

Csokidrazsés szendvicset vitt ebédre egy iskolás

Egy találékony anyuka összecsomagolta a gyerek főételét a desszerttel – így született meg a csokidrazsés szendvics.
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

Egy lincolnshire-i iskola tanárai majdnem hanyatt estek, amikor meglátták, hogy az egyik tanulónak csokidrazséval rakta tele a szendvicsét az anyukája. A különleges szendvics híre aztán gyorsan elterjedt a városban, és annyira sokkolta a oktatási intézmények étkeztetési vezetőit, hogy most az ingyenes menza bevezetését fontolgatják. Miután ugyanis felmérték, hogy az iskolák tanulói mit ebédelnek, azt tapasztalták, hogy nagyon sokan chipsen és édességeken élnek.

Nem csoda, hogy országos összehasonlításban Lincolnshire városában az egyik legnagyobb a duci gyerekek aránya: minden harmadik gyereket ugyanis túlsúlyosként tartanak számon. Egyébként sem túl rózsás a helyzet az Egyesült Királyságban, hiszen a 2–19 éves korosztályban a fiúk 25, a lányok 33 százaléka túlsúlyos vagy elhízott.

Néhány iskola vezetősége most a helyi éttermekkel speciális, elviteles uzsonnacsomagok készítéséről tárgyal, amelyekkel megpróbálnák a gyerekeket egészséges ételek fogyasztására csábítani. Brit honatyák ugyanakkor bejelentették, hogy az iskolák a jövőben kedvezményt is adhatnak majd a menzás ételekre. A jelenleg érvényes szabályok ugyanis minden iskola minden tanulójára azonos feltételeket írnak elő, és csak a jövedelem szempontjából hátrányos helyzetű családok igényelhetnek kedvezményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top