Család

Nyolc évre ítélték a szülőket, akik hagyták meghalni rákos fiukat

Nem vitték orvoshoz a gyakran fájdalmakra panaszkodó, nyolcéves kisfiút, aki belehalt az egyébként jól kezelhető rákos betegségbe.
Willie Robinson
Willie Robinson
Fotó: dailymail.co.uk

Szándékos emberölés bűntettével ítélték el nemrég nyolc évre egy súlyos daganatos betegségben meghalt amerikai kisfiú, Willie Robinson szüleit, akiket azzal vádolnak, hogy nem kezeltették megfelelően a gyereket. A Hodgkin-limfómás, nyolcéves kisfiú több hónapig szenvedett a fájdalomtól, amelyet a megduzzadt nyirokcsomói okoztak. A 37 éves anya és a 40 éves apa ügyvédje azzal védekezett, hogy a szülők nem tudták fizetni a fiú kezelését. A pár a kiszabható legmagasabb büntetést kapta.

Az ügyészek a bíróságon elmondták, hogy a fiú könyörgött a szüleinek, hogy vigyék őt orvoshoz, de visszautasították. Állítólag a családot meglátogató szociális munkás is többször jelezte a szülőknek, hogy a kisfiú látványosan dagadt nyaka miatt orvosi ellátásra szorul. 18 éves féltestvére szerint azonban a gyerek vidám volt és sosem panaszkodott fájdalomra. Willie 2008 márciusában otthon összeesett. A szülei elvitték egy ingyenes klinikára, de amikor 180 dollárt (40 ezer forintot) kellett fizetni, elhagyták a kórházat. A gyerek heteken belül meghalt.

Az elítélt pár a gyerek halála után elvált, négy másik kiskorú, közös gyereküket pedig egy családtag gondozásába helyezték. Az elítélt szülők azt tervezik, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

A Hodgkin-limfóma egyébként az esetek túlnyomó többségében jól kezelhető betegség, a nyirokrendszer rákos elburjánzását okozza. Az egyik leggyakoribb rákos kór a gyerekek körében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top