Család

Nem szakítják el kisbabájától a zalai anyukát

Együtt maradhat a 40 éves zalai asszony újszülött babájával.

Mégsem veszik el a kisbabáját„Edit külön lakószobában lakik a kisbabával együtt, a fürdőszoba és a konyha közös a többiekkel. Egy évig maradhat itt, de szükség esetén még tovább is” – mondta a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonának igazgatónője, Somogyi Emőke a Nők Lapja Café kérdésére.

A 40 éves asszony kilátástalan helyzetéről először a Zalai Hírlap számolt be. A munka és fedél nélkül maradt nőtől a gyámhivatal el akarta venni a kisbabáját, amíg állást és lakást talál, vagy valakit, aki befogadja. „Most, hogy a kisbaba és az anyukája helyet kapott a Vöröskereszt átmeneti szállásán, a gyámhivatal visszavonta a határozatot – mondta Somogyi Emőke. – Már azelőtt felajánlottunk Editnek egy szobát a nagykanizsai átmeneti otthonban, hogy az ügyről beszámolt a média, de azt akkor nem fogadta el” – teszi hozzá az igazgatónő.

Az ellátásért itt is fizetni kell, havi 14 ezer forintot – ebben a lakhatás és napi egy ebéd van benne. Az átmeneti otthonban szakemberek segítenek visszailleszkedni a rendes kerékvágásba, például állást találni. Persze nemcsak Editnek, a többi lakónak is – a zalaegerszegi otthonban negyvenen élnek: családok és egyedülálló anyukák is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top