Család

“Majd szólok a babámnak, ne rugdosson” – 8 hónapos terhesen az olimpián

Nyolc hónapos terhesen versenyez majd a londoni olimpián egy sportlövőnő. Azt mondja: a nagy has nem akadályozza majd a célzásban.
forrás: hindustantimes.com
Forrás: hindustantimes.com

„Majd szólok a babának a verseny előtt, hogy legalább 1 órán és 15 percen keresztül ne rugdosson és maradjon nyugton” – mondta 29 éves maláj Nur Suryani Mohamed Taibi  a Reuters hírügynökségnek. A versenyzőnőt a férje és a maláj olimpiai bizottság is félti, de ő azt mondja: erősnek érzi magát, és kész a versenyre. „Ha bármi probléma felmerülne, ami veszélyezteti a babámat, akkor majd újra átgondolom, megyek-e vagy sem, de nem számítok semmilyen bajra” – tette hozzá a sportlövőnő.

Hason fekve nem lő majd a sportoló nyolc hónapos terhesen, és azzal nyugtatja az érte aggódó közvéleményt, hogy a sportlövészet nem fizikai megterhelés, hanem mentálisan, fejben kell ott lenni. Suryani egyébként pár nappal azután szerzett indulási jogot magának a londoni olimpiára, hogy megtudta: terhes.

A sportlövőnőt szeptember 2-ára írták ki szülni. Azt tervezi, hogy egy hetet marad csak Londonban, a záróünnepséget sem várja meg, és repül is haza, Malajziába. „Éppen 34 hetes lesz a baba, amikor hazarepülök, az orvosok a 35. héttől már nem javasolják a repülést” – tette hozzá a sportolónő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top