Család

Új blog a Nők Lapja Cafén: Válni okosan és szépen!

Miért nem mindegy a gyerekelhelyezési perben, ki ment a kicsiért az oviba? Mi lesz a közös vagyonnal, ha egy harmadik miatt váltok? Minden családi jogi kérdésedre választ kaphatsz: a Se veled blogon mától dr. Illés Blanka válóperes ügyvéd segít nem hangerőből válni!

Új blog a Nők Lapja Cafén: Válni okosan és szépen!

„Magyarországon a kapcsolatok 62 százaléka válással végződik, így nem árt, ha van B tervünk. De a Se veled blog nem csak azoknak szól, akik épp válnak. Meglepetés és döbbenet – ez az, amit családi jogi praxisomban leggyakrabban tapasztalok, ami egyértelműen jelzi, hogy a legalapvetőbb szabályokkal sincsenek tisztában az emberek. Pedig időben még a legtöbb hiba korrigálható, utólag a többségük nem.

– Te tudtad például, hogy ha együtt élsz valakivel, és a saját fizetésedből veszel egy kocsit, akkor bizonyos esetekben a barátod szakításkor kérheti a kocsid felét?

– Tisztában vagy vele, hogy ha a gyermekeid apja viszi és hozza az oviból a gyerekeket, és az orvoshoz járást is ő vállalta be, akkor lehetsz akár a világ legjobb édesanyja, nehéz gyermekelhelyezési per elé nézel?

– Vagy ha rúzsfoltos inggel jön haza a párod, akkor szigorúan tilos azonnal összecsomagolni és hazaköltözni a szüleidhez, pláne a gyerekek nélkül!

dr. Illés Blanka
Dr. Illés Blanka

Ezekre a kérdésekre mind választ kapsz, ha velem tartasz a Se veled blogon. Azt szoktam mondani, hogy válóperes ügyvédként »én hetente többször válok«, hosszú évek óta első sorból nézem a hajdani nagy szerelmek bukását. A Se veled blog célja, hogy életszerű történeteken keresztül megismertesselek az alapvető családjogi szabályokkal, mint például a gyermekelhelyezés, tartásdíj, kapcsolattartás, a házassági és élettársi vagyonjogi szabályok. Ebben a blogban tanulságos történeteket olvashatsz – bár egyik sem beazonosítható, konkrét eset, hiszen köt az ügyvédi titoktartás.

Emellett nem titkolt célom az is, hogy az évtizedes magyar és nemzetközi praxisom során szerzett tapasztalatom alapján tanácsot adjak, hogyan kell válni. Ne a hollywoodi filmek és a baráti kör rosszul sikerült válása legyen a minta. Vannak országok, ahol komoly viselkedési kultúrája van a válásnak, érdemes megtanulni nem hangerőből, hanem szépen válni – saját és gyermekeink érdekében!”

Itt megtalálod mostantól a Se veled blogot a Caféblogon!

Az első bejegyzésben arról olvashatsz, mi a hét intő jele annak, hogy a válás után a férj viszi a vagyont!

Új blog a Nők Lapja Cafén: Válni okosan és szépen!Válságban a házasságotok? Adj magatoknak egy utolsó esélyt, és bízzátok magatokat a Nők Lapja Café szakértői csapatára! A részletekért kattintsatok ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top