Család

Hittan, francia és atlétika is van Suri Cruise órarendjében

Tom Cruise és Katie Holmes hatalmas nyilvánosságot kapó válása után végleg eldőlt, hogy lányuk nem szcientológus nevelést kap. Megnéztük, pontosan hol is kezdi Suri az általános iskolát szeptembertől.

 

Hittan, francia és atlétika is vanSuri Cruise órarendjébenA suli miatt váltak el

A hollywoodi álompár váratlan szakítása után hetekig cikkeztek arról a lapok, hogy Katie Holmes drámai döntésének hátterében nemcsak saját, hanem kislánya érdekei is állnak. Vagyis egyes információk szerint az ötéves házasságból a színésznő nem csupán férje zsarnokoskodása, hanem Suri neveltetése miatt is lépett ki. Tom Cruise-ról köztudott, hogy a szcientológiai egyház tanait követi, és egyes pletykák szerint hatéves kislányát a Sea Org nevelőközpontjába szerette volna küldeni, amit a világ egyik legszigorúbb intézeteként tartanak számon.

Paris Hilton is ide járt

A sztárpár válásával és Katie Holmes meglepő karakánságával azonban egészen más diákévek várnak a kis Surira. A szüleitől való teljes elszakítás helyett katolikus neveltetésű édesanyja a Sacred Heart School (Szent Szív) egyházi magániskolát választotta számára, amelynek padjait a hatéves kislány évi 39 265 dollárért, vagyis közel 9 millió forintért koptathatja. A neves New York-i intézmény a maga nemében egyedülálló, úgy tartják, „extrém módon szigorú”, amire jó példaként említik a heti egy, az összes diák számára kötelező misét. A csütörtöki istentisztelet rendkívüli szigora azért a Sea Org-os kiképzéshez mérten jóval barátságosabb oktatási terepnek tűnik, és mint olyan, vállalható kihívásnak is, hiszen olyan híres tanulók végeztek már ott, mint Lady Gaga, Caroline Kennedy vagy Paris Hilton.

Hittan, francia és atlétika is vanSuri Cruise órarendjében

Tetőtéri játszótér és wellnessközpont

A manhattani iskoláséveit Suri a Daily Mail információ szerint szeptember hatodikán kezdi meg a 12 évfolyamos Sacred Heartban, ahol az iskolai extrák természetesen igazodnak a kiugróan magas tandíjhoz. A felszereltségben sem utolsó suliban három tudományos labor, három előadóterem, egy tetőtéri játszótér és két tornaterem is van, utóbbiak valószínűleg nem voltak mellékesek a tornát és a mozgást köztudottan kedvelő Suri Cruise-nak. Emellett a Szent Szív falai között kialakítottak egy saját sötétkamra-stúdiót, három könyvtárat, és hamarosan megnyitják új, ultramodern atlétikai és wellnessközpontjukat is.

Hittan, francia és atlétika is vanSuri Cruise órarendjébenAz 1881-ben apácák által alapított katolikus magánsuli 8–12 évfolyamos hallgatóinak az iPad is az iskolai felszerelés része, az osztálytermekben pedig SMART Board interaktív táblák és Apple tévék segítik az oktatást. Az iskolába Tom Cruise és Katie Holmes egy szem közös gyermekével együtt közel 690 tanuló iratkozott be idén. Korukat tekintve az óvodát frissen befejezettek és 12. osztályos, vagyis végzős gimisek is járnak az előkelő New York-i luxussuliba. Egy évfolyamra mintegy ötven tanuló jár, hét diákra pedig egy tanár jut, ami arányait tekintve verhetetlen.

A hittan mellett kiemelt szerepet élveznek az intézményben az idegen nyelvek is, a francia és a spanyol oktatását például szinte azonnal elkezdik. A 7. évfolyamban emellett Surinak lehetősége lesz latinul is tanulni, majd az arab, görög vagy mandarin nyelvek közül választhat.

Suri Cruise öltözködése és vagyonokat érő gardróbja évek óta címlapos sztorinak számít, de szeptembertől ez is megváltozik. A Szent Szívnek ugyanis saját egyenruhája van (rövid ujjú blúz, piros szegéllyel, köténnyel), amit az öltözködés terén erősen elkapatott celebgyerek is kénytelen lesz viselni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top