Család

A fordított esküvői meghívó: válóújság

Szeretnéd, ha a rokonaid az újságból tudnák meg, hogy vége a házasságodnak? Japánban ehhez celebnek sem kell lenni.
Boldogan válnak
Boldogan válnak

A házasság lezárása ma már legalább olyan eszközök és külsőségek állnak rendelkezésére, mint a megkötésére. A jegygyűrűtől például gyűrűtemetésen vagy gyűrűaprításon szabadulhatunk meg, vásárolhatunk válógyűrűt, de a válóceremónia és a válóparti is trendi. Japánban pedig újabban a válóújság is dívik.

A kiadványt az egymástól búcsúzó párra szabottan készítik: újságcikkszerűen közlik benne a válás tényét, illetve kívánság szerint annak okait is, illetve azt, hogy a két fél merre indul, mik a tervei. Emellett egy társasjáték is kerül a lapba, melyet a házasság konkrét eseményei alapján állítanak össze, a célvonal pedig maga a válás.

Az újságot a megrendelők ezután minden rokonnak és ismerősnek eljuttathatják – mázli, ha megvan még az esküvői meghívókhoz használt címlista -, rövidre zárva ezzel az esetleges kínos magyarázkodásokat. Az ötletgazda szerint a valóújság segít abban, hogy az egykori házaspár minél zökkenőmentesebben tudja lezárni a kapcsolatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top