Család

A nőknek nehezebb a válás

Egy friss tanulmány szerint csupán a házasságok 17 százaléka boldog. Nem épp felvillanyozó adat.
A nőknek nehezebb
A nőknek nehezebb

Abban az esetben, ha a menyasszonynak és a vőlegénynek már az esküvő előtt kétségei, problémái vannak egymással, ezek a házasságkötés után általában felerősödnek, és az esetek 80 százalékában a válás előfutárának tekinthetők – áll egy újonnan megjelent amerikai tanulmányban.

A válás legfőbb oka – nem meglepő módon – általában az, hogy a feleknek nézeteltéréseik vannak a pénzügyeket és/vagy a gyereknevelést illetően, esetleg a szexuális életük nem működik megfelelőképpen.

Bár a szakemberek többsége szerint a válás mindkét fél számára egyformán nehéz, ezzel a kutatás vezetője, Nina Atwood nem ért egyet. Szerinte ugyanis a nők számára egyértelműen nehezebb feldolgozni a válást, nem csupán érzelmileg, de anyagilag is.

Váláskor a legtöbb konfliktust a közös gyermekek elhelyezésének kérdései szülik. A szakértők többsége úgy véli, semmiképp nem szabad ilyenkor a gyereket döntéshelyzetbe kényszeríteni, hogy választania kelljen, melyik szülőjével akar élni, az viszont rendkívül fontos, hogy az életkorának és az érettségének megfelelő szinten megértessék vele a kialakult helyzetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top