Család

Nyolcvan éve kitart egymás mellett a pár

Nagyon fiatalon házasodtak össze. Azóta is együtt vannak.
Forrás: newsobserver.com
Forrás: newsobserver.com

Nem tudok főzni, viszont jó mártást csinálok – ezzel a mondattal reagált Virginia, amikor a párja, Robert annak idején megkérte a kezét. A pár jövő hónapban ünnepli a nyolcvanadik házassági évfordulóját.   

Az esküvő idején a vőlegény 17, a menyasszony pedig mindössze 15 éves volt, fiatal koruk dacára azonban jó döntést hoztak, amikor örök hűséget fogadtak egymásnak. Tizenegy gyermekük született. A férfi takarítóként dolgozott, majd saját vállalkozást alapított, míg az asszony otthon maradt a gyerekekkel. Szigorúan, de nagy szeretetben nevelték fel őket.

Virginia az Alzheimer-kór korai stádiumában van, Robert pedig mankóval jár, mégsem panaszkodnak. Örülnek, hogy ennyire hosszú és boldog közös életet tudhatnak maguk mögött. „Szeressétek egymást, míg a halál el nem választ – tanácsolta Robert a fiatal pároknak. – Legyetek alázatosak és türelmesek. A felhők mögött mindig süt a nap.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top