Család

A férfiak hamarabb mondják ki a szeretleket

A pasik nem is félnek annyira az elköteleződéstől, mint azt feltételezik róluk.

A férfiak hamarabb mondják ki a szeretleketA férfiak átlagosan a kapcsolat 88. napján mondják ki először a szeretlek szót, a nők viszont a 134. napig várnak vele – állítja egy friss kutatás. Az együtt járás első hónapjában a pasik 39 százalékának szájából hangzik el a szeretlek, a nőknek viszont csak 23 százaléka vállalja be.

Az a sztereotípia sem igaz, hogy a férfiak ne emlékeznének arra a pillanatra, amikor az első szeretleket kimondták: 77 százalékuk  saját bevallása szerint pontosan emlékszik, hogy mikor történt.

Az első csókig a 18–24 éves korosztály tagjai jutnak el a leglassabban, viszont miután összejöttek, ők azok, akik a leghamarabb – mindössze egy hét után – párkapcsolatban élőnek vallják magukat.

A felmérésben részt vevő férfiak 43, a nők pedig 36 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a jelenlegi kapcsolata első hónapjában sor került az első szexuális együttlétre is, míg 58 százalék az első három hónapban bújt ágyba először a partnerével.

A felmérésből kiderült az is, hogy a közhiedelemmel ellentétben a férfiak az elköteleződéstől sem félnek: 33 százalékuk már a kapcsolat első hónapjában összebútorozik a párjával, és egy éven belül a kezét is megkéri.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top