Család

Indul a kötelező meditáció az iskolákban



Kétszáz tanár már elvégezte a továbbképzést, abban bíznak, hogy így a gyerekek és a tanárok is kevésbé lesznek majd stresszesek.



Hamarosan bevezethetik az általános és középiskolákban a meditációt, relaxációt, ami már a kerettantervben is szerepel, írja a Békés megyei beol.hu. Ettől azt remélik, hogy a diákok megnyugszanak, kevésbé lesznek idegesek, jobban viselik a rájuk nehezedő nyomást, és ezáltal jobban tanulnak.



Most tanulják a tanárok

Eddig közel kétszáz tanár végezte el a továbbképzést, hogy továbbadhassák a tudást a gyerekeknek, mondta el a lapnak dr. Bagdy Emőke, a pszichológiatudomány kandidátusa, aki részt vett a program kidolgozásában. Az oktatók hatvan órát vesznek, aminek a felében a tanultak továbbadását gyakorolják, és ezután kezdhetnek el foglalkozni a gyerekekkel.

Indul a kötelező meditáció az iskolákban



Alsó tagozatban játékos formában folyna a meditáció, mesével, mozgással, és középiskolára olyan szintre érnének el a tervek szerint, hogy az már komoly egészségvédelmi hatással bírna. Bagdy Emőke azt is tisztázta, hogy nem a keleti kultúrából ismert gyakorlatokra kell gondolni, ezek tudományosan megalapozott technikák, és keresztény meditáció is létezik. 



Az oktatóknak is jót tehet

A meditáció maguknak az oktatóknak is jót tehet a relaxációs képzéseket tartó Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület elnöke szerint, hiszen ők is elnyűttek, kiégettek. Hogy az iskolákban szükség van stresszoldásra, azzal például Kállai Mária, a Pedagógusok Szakszervezetének Békés megyei titkára is egyetért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top