nlc.hu
Család
Sosem fésüli meg gyerekei haját az anya

Sosem fésüli meg gyerekei haját az anya

Meglehetősen sajátos nevelési elvet vall egy amerikai családanya.

„Azt gondolhatnád, hogy ez valamiféle hippis természetű dolog, de nem az” – szögezi le blogbejegyzésében egy amerikai anyuka, Jane Marsh, amikor arról ír, hogy miért nem fésüli meg soha a gyermekei haját.

A háromgyermekes családanya szerint a gyerekek hajának fésülése nem fontos, mivel sokkal fontosabb dolgok akadnak annál, így például az alvás, a játék vagy épp a szoptatás. „Nem fésültem és nem fésülöm a gyerekeim haját, mert nem akarják, hogy fésüljem. Az az ő hajuk. Várj. Kiabálni fogok. AZ AZ Ő HAJUK! A testük része. A sajátjuk. A saját tulajdonuk, nem az enyém” – fejtette ki Jane.

Forrás: //nothingbythebook.com
Forrás: nothingbythebook.com

A blogbejegyzés heves vitákat váltott ki: a többség felháborodott azon, hogy egy anya hogy hanyagolhatja el így a gyerekeit, mások egyszerűen elmebetegnek titulálták az asszonyt. Ő azonban sajátos nevelési elvét azzal indokolja, hogy a gyerekei ebből tanulják majd meg, hogy soha, senkinek nincs joga olyasmit tenni a testükkel, amit ők maguk nem akarnak. „Gondolj erre, amikor legközelebb megfogsz egy hajkefét!” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top