Család

Sosem fésüli meg gyerekei haját az anya

Meglehetősen sajátos nevelési elvet vall egy amerikai családanya.

„Azt gondolhatnád, hogy ez valamiféle hippis természetű dolog, de nem az” – szögezi le blogbejegyzésében egy amerikai anyuka, Jane Marsh, amikor arról ír, hogy miért nem fésüli meg soha a gyermekei haját.

A háromgyermekes családanya szerint a gyerekek hajának fésülése nem fontos, mivel sokkal fontosabb dolgok akadnak annál, így például az alvás, a játék vagy épp a szoptatás. „Nem fésültem és nem fésülöm a gyerekeim haját, mert nem akarják, hogy fésüljem. Az az ő hajuk. Várj. Kiabálni fogok. AZ AZ Ő HAJUK! A testük része. A sajátjuk. A saját tulajdonuk, nem az enyém” – fejtette ki Jane.

Forrás: //nothingbythebook.com
Forrás: nothingbythebook.com

A blogbejegyzés heves vitákat váltott ki: a többség felháborodott azon, hogy egy anya hogy hanyagolhatja el így a gyerekeit, mások egyszerűen elmebetegnek titulálták az asszonyt. Ő azonban sajátos nevelési elvét azzal indokolja, hogy a gyerekei ebből tanulják majd meg, hogy soha, senkinek nincs joga olyasmit tenni a testükkel, amit ők maguk nem akarnak. „Gondolj erre, amikor legközelebb megfogsz egy hajkefét!” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top