Egyesek megeszik a méhlepényüket, mások kapszulát csináltatnak belőle, a lótusz szülés hívei pedig a kisbabán hagyják, míg le nem szárad. Akiknek viszont ezek közül egyik irányzat sem szimpatikus, akár már képkeretet is csináltathatnak a placentából.
A szavazók többségének véleménye szerint:
Nem, ez gusztustalan.
Egy brit dizájner, Amanda Cotton fejlesztette ki azt az eljárást, mely során a méhlepényt először kifőzi, majd apró darabokra őrli, végül gyantával önti formába. A végeredmény egy márvány hatású keret, melybe a szülők jellemzően a kisbabájuk fotóját teszik.
A tervező meggyőződése, hogy az emberi melléktermékek esztétikai értéket hordoznak, ezért kezdett ajándéktárgyakat készíteni ezek felhasználásával. Azért épp a méhlepényre esett a választása, mert egyetemi évei alatt egy bábával élt együtt, és neki köszönhetően vált nyilvánvalóvá a számára, hogy a placenta túlságosan kis jelentőséget kap annak ellenére, hogy milyen fontos kapcsot jelent az anya és a gyermek között a terhesség alatt.
„A munkám arról szól, hogy kifejezzem: milyen csodálatos és bonyolult anyagokat képes előállítani a testünk” – fogalmazott Cotton.