Család

23 év után találta meg a családját az elrabolt fiú

Kisgyerekként rabolták el, de sosem felejtette el az igazi szüleit és testvérét.

Luo és édesanyja
Luo és édesanyja

A kínai Luo Gang 1990-ben 5 éves volt, amikor egy pár, akiről azt hitte, hogy a szülei barátai, óvodába menet elrabolta a szülőfalujából, és az onnan mintegy 1450 kilométerre lévő Sanming városába vitte. Új apja és anyja megváltoztatta a kisfiú nevét, és saját gyerekükként nevelték egy kislánnyal együtt. Szeretettel bántak vele, ám sosem magyarázták el neki, hogy miért rabolták el. Két évvel később aztán a pár elhunyt, és az új nagyszülők nevelték tovább Luót és mostohanővérét.  

Az eset nem számított kirívónak akkoriban, hiszen az egy gyermek politika, illetve az örökbefogadás laza szabályozása miatt virágzott az emberkereskedelem Kínában, így a hatóságok nem léptek közbe.

A fiú azonban sosem felejtette el teljesen a valódi családját, és bár a családnevüket vagy a szülőfaluja nevét nem tudta megmondani, a meglévő emlékeit újra és újra felidézte magában az évek során. Felnőttként aztán a biológiai családja keresésébe kezdett. Egy elrabolt gyerekekkel foglalkozó fórumon osztotta meg azokat a dolgokat, melyekre gyerekkorából emlékezett, a többi fórumozó pedig megpróbálta megfejteni, hogy honnan származhat a fiú.

A találgatás, keresgélés hónapokig tartott, de egyre inkább szűkült a kör. Luo végül megtalálta a szülőfaluját, az egyik fórumozó pedig emlékezett egy helyi házaspárra kétségbeesetten keresték a kisfiukat.

Luo végül megszervezte a találkozást, és ez év májusában hazatért egykori szülőházába. Ahogy besétált az ajtón, minden a helyére került. Újra találkozott az igazi szüleivel, akik mérhetetlenül boldogok, hogy előkerült elveszettnek hitt fiuk. Luo azóta hozzájuk is költözött. Elrablóinak megbocsátott, a nagyszülőket pedig, akik felnevelték, továbbra is szereti. Jövőre, amikor megházasodik, mindkét családja ott lesz az esküvőn.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top