Család

Az anyaméhben tanulnak mosolyogni a babák – képek

Már születésük előtt felkészülnek a babák arra, hogy ki tudják fejezni az érzelmeiket.

A brit Durham Egyetem tudósai felfedezték, hogy a babák az anyaméhben, 16 héttel a születésük előtt elkezdik gyakorolni a különféle arckifejezéseket, többek között a mosolyt is, amire születésük után már a szüleikhez való kötődés kialakulása során szükség lesz.

A szakemberek egészséges magzatokról készült 4D-ultrahangfelvételeket vizsgáltak a terhesség 24. és 36. hete között. A babák szájmozgását összehasonlították az agyuk különböző területeinek fejlődésével. Az agy jobb féltekéje az érzelmi készségekért felelős és a száj bal oldalának mozgását irányítja, míg a bal agyfélteke a nyelvi készségek területe és a száj jobb oldalát irányítja. A kutatásban mind a 15 vizsgált csecsemő esetében a száj bal oldalának mozgása volt kifejezőbb.

“A bal agyfélteke sokkal nagyobb a terhesség 22. hetében, amiből az következne, hogy a magzat arcának jobb oldala a kifejezőbb, mi azonban ennek ellenkezőjét találtuk – magyarázta a kutatás vezetője, dr. Nadja Reissland. – Ez arra utal, hogy a babák neurológiailag felkészültebbek az érzelmeik kifejezésére, a nyelvi készségek használatához szükséges neurológiai felkészültség pedig később alakul ki, amikor szükség lesz rá.”

Megnézem
Összes kép (1)

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top