Egészség

Az anyai ösztön mentette meg a baba életét

Az orvosok azt javasolták szülőknek, hogy a magzat betegsége miatt szakítsák meg a terhességet.

Az anyai ösztön mentette meg a baba életétA brit Liane és Ian Stooke nagyon boldogok voltak, amikor kiderült, hogy az asszony harmadik gyermekükkel várandós. Az egyik terhesség alatti vizsgálat során azonban egy gyanús árnyékot fedeztek fel a fejlődő baba agyán, majd az orvos újabb, sürgős vizsgálatot rendelt el. Végül megállapították, hogy a kislány valószínűleg agykárosodással születik majd, aminek következtében talán soha nem lesz képes járni vagy beszélni, nem ismeri majd fel a szüleit sem, és testi deformitásokra is számítani kell. Bár az asszony ekkor már a 30. hétben járt, az orvos azt javasolta, hogy szakítsák meg a terhességet.

„Megdöbbentem. Olyan volt, mintha kiszálltam volna a testemből és kívülről látnám, amint valaki más kapja ezeket a híreket. Borzalmas élmény volt” – idézte Liane a Daily Mail riportjában.

A házaspár kétségbeesett, hiszen akarták ezt a kisbabát, ugyanakkor elképzelni sem tudták, hogy hogyan birkóznának meg egy fogyatékos gyermek nevelésével. Amikor már a kórházba tartottak, hogy közöljék a végső döntésüket az orvosokkal, még mindig nem tudták, hogyan is fognak határozni.    

Nem voltam képes elengedni a gyermekemet, de gondolnom kellett az életminőségére is. Az ösztönöm azt súgta, hogy ha a gyerek egy nap felismer majd bennünket, és tudja, hogy kik vagyunk, nem tehetjük meg, hogy lemondunk róla” – fogalmazott az anya.

A házaspár így végül a baba kihordása mellett döntött, akit 2011 októberében császármetszéssel segítettek világra. Az orvosok is elcsodálkoztak, amikor megpillantották a kis Miley-t, ugyanis a formás kis újszülöttön elvégzett vizsgálatok szerint a korábbi diagnózis tévesnek bizonyult: a baba tökéletesen egészséges.

A szülők magyarázatot követeltek a kórháztól a tévedésre, mely akár végzetes is lehetett volna a magzatra nézve. Az intézmény illetékesei azzal védekeznek, hogy magzat agyának vizsgálata bonyolult dolog, melyet magasan képzett szakemberek végeznek, és a tévedések nagyon ritkák.

Miley azóta már 2 éves, megfelelően fejlődik, jár és beszél. Gyönyörű, jó kedélyű kislány. „Nagyon örülök, hogy az anyai ösztönömre hallgattam, és megadtam a kislányomnak a lehetőséget, hogy éljen” – mondta Liane.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top