Család

Tovább él, aki 33 éves kora után szül

Nem feltétlenül az első gyerekét.

Azoknak a nőknek, akik 33 éves koruk után természetes úton fogant gyermeket hoznak a világra, háromszor nagyobb az esélyük, hogy megéljék a 95. születésnapjukat – állítják a Bostoni Egyetem Orvosi Központjának kutatói. Ez persze nem jelenti azt, hogy ki kellene várni az első szüléssel a 33 éves kort annak érdekében, hogy meghosszabbítsuk az életünket, ugyanis nem csak az első gyerek ebben az életszakaszban való születése jelzi a hosszabb élettartam esélyét, hanem a második, harmadik vagy akárhányadik gyereké is.

A kutatók 551 olyan család adatait vizsgálták, melyben különösen sokan éltek meg magas életkort, így jutottak erre a megállapításra. “Az, hogy egy nő természetes úton képes teherbe esni egy későbbi életszakaszban, azt jelzi, hogy a reproduktív rendszere lassabban öregszik, ezzel együtt pedig a teste is” – magyarázta a jelenséget dr. Thomas Perls, a kutatás vezetője.

Forrás: Daily Mail

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top