Család

Halottak napja – hogyan vonjuk be a kicsiket?

Közeleg a halottak napja, és kisgyermekes családoknál sokáig kérdés, mennyire vonják be a kicsiket az ünnepel járó dolgokba, mint elhunyt szeretteik sírjának felkeresése és egyáltalán: mennyit tudjanak, mennyit mondjanak el nekik a halálról?

Azokról a családtagokról – felmenőkről legtöbbször –, akik már nem lehetnek köztünk halottak napján (is) meg szoktunk emlékezni. Ti hogyan teszitek? Hiszen múlik a családi hagyományokon is, hogy mit fog tudni a gyermek erről a napról. Régebben szüleimmel körbeutaztunk, és meglátogattuk a másik, közeli városban lévő sírokat, ahol nagy- és dédszüleim nyugszanak. Páromnál a sírlátogatáson túl is megvolt a hagyománya az elhunytakról való megemlékezésnek: aznap történeteket meséltek az elhunytról, és ettek-ittak olyanokat, amik az elhunyt kedvencei voltak még életében. Nézegettek együtt fotókat is, és ezek kapcsán is történeteket meséltek.

Hogyan folytatódott a hagyomány a gyerekekkel? Megtudhatod a Családanyu blogról!

Halottak napja - hogyan vonjuk be a kicsiket?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top