Család

13 dolog, ami huszonévesen egészen mást jelent, mint harminc után

Harminc felett az ember hirtelen döbben rá, hogy harminc felett van. Nincs pánik (még), de átértékeltem pár dolgot. Van, amit ma már teljesen másképpen látok, mint annak idején.

1. Fizetés

20-as éveim: Egyetem melletti munkából származó, nem sok, de biztos zsebpénz, amiből finanszírozható a buli, a buli, meg még a buli is.

Most: Jövedelem, magyar viszonylatban jónak számít, ám mégis, kínlódva be (nem) osztós, melynek elsődleges funkciója hiteleim visszafizetése (lásd: tavaly felvett személyi hitel, autó-és lakáshitel), számlák kiegyenlítése, heti kaja megoldása, Fundamenta fizetgetése, nyugdíjkassza, telefonszámla kiegyenlítése, orvos, gyógyszertár, tranzakciós adó, súlyadó, közös költség…

13 dolog, ami huszonévesen egészen mást jelent, mint harminc után

2. Fizetésnap

20-as éveim: lásd az első pontot, kivéve, hogy még aznap megtörténik: barátokkal néhány órán belüli összeülés, evés, ivás, mulatozás.

Most: Este hatra számlák 70 százalékának internetbankon való kiegyenlítése, és jön a kínzó kérdés. Hogy lehet már is ilyen kevés pénz a számlámon?!

3. Egészséges táplálkozás

20-as éveim: Nem is ismertem ezt a kifejezést.

Most: 0-24-órás töprengés, vajon mennyire volt egészséges, amit megettem (a csalásokat nem számolva), hipermarketben órákon át címkék tanulmányozása, interneten cikkek olvasgatása kalóriaszámításról, paleoétrendről, diétákról.

4. Mozgás

20-as éveim: Péntek és szombat esténként rendszeressé vált, általában hangos, élő vagy  elektronikus zenére végzett, önfeledt, mámoros, hajnalig tartó tombolás.

Most: Jóga, Nia, minden, csak stresszoldás legyen! És persze fontos, hogy sok kalóriát égessek el, és izmos is legyek. Lehetőleg gyorsan.

13 dolog, ami huszonévesen egészen mást jelent, mint harminc után

5. Ivás

20-as éveim: Hétvégékhez kapcsolható, ájulásig végzett tevékenység, szeszesitalokat nem megválogatva, a töményt a borral és sörrel keverve.

Most: Elnézést, hányas évjáratú ez a Thummerer? Oké, egy decit kérek. Köszönöm, elég lesz.

6. Gyerek

20-as éveim: Jó messziről nézve cuki, de jaj, ne hozd közelebb!

Most: Úúúúúristen de cuki, a kezembe vehetem?

Folytatás a Girl Power blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top