Család

A hétből több mint egy napot töltenek a neten a fiatalok

Egy felmérés szerint a 16–24 év közötti fiatalok a hétből több mint egy teljes napot, átlagosan 27 óra 36 percet lógnak a neten. 2005-ben ez a szám még heti 10 óra volt.

Egy felmérés szerint a brit 16–24 év közötti fiatalok hetente több mint egy teljes napot, átlagosan 27 óra 36 percet lógnak az interneten, szemben a 2005-ös heti 10 órával. Minden 16 évesnél idősebb felnőtt átlagosan 20 óra 30 percet tölt a neten hetente.

A hétből több mint egy napot töltenek a neten a fiatalok

Az ugrásszerű növekedés egyértelműen az okostelefonoknak köszönhető, munkába jövet/menet, a tömegközlekedési eszközökön sokan telefonjukon keresztül interneteznek. Szakemberek szerint mindennek megvannak a veszélyei, hiszen könnyen internetfüggőkké válhatunk. A kutatás válaszadóinak 51 százaléka értett egyet a veszélyekkel, szemben a 2005-ös felméréssel, amikor 70 százalék nyilatkozott még így.

Ugyanakkor az is elmondható, hogy a tíz évvel korábbi felméréshez képest jóval kevesebb személyes adatot osztunk meg az interneten keresztül. A válaszadók 20 százaléka soha nem adja meg a hitelkártyája adatait online, 25 százalék pedig még a telefonszámát sem osztja meg az interneten.

Forrás: Time

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top