Család

Gyermekbántalmazás: naponta egy áldozat

Az erőszak gyermekáldozatainak világnapja van ma. Sajnos a maradék 364 napon is történik gyermekbántalmazás.

Magyarországon évente több mint hét és fél ezer esetben derül fény családon belüli erőszakra, 2013-ban 371 gyermekről derült ki, hogy szexuális bántalmazás áldozata lett – írja a hir24.hu. Óriási problémát jelent, hogy a gyermekbántalmazási esetek többségére nem derül fény. Az SOS Gyermekfalvak szakemberei napról napra találkoznak az erőszakkal a gyermekvédelmi gondozásban élők előéletében is.

Éppen ezért a szervezet tanácsadással és képzéssel igyekszik hozzájárulni a gyermekvédelemben dolgozók munkájához. A szexuális gyermekbántalmazással minden szakember találkozik, mégsem részesülnek megfelelő felkészítésben. Pedig szükség van a bántalmazott gyerekek kezelésére és arra is, hogy a szakemberek képesek legyenek felismerni a bántalmazás tényét.

Hova fordulhatsz segítségért, ha a környezetedben gyermekbántalmazást tapasztalsz?

  • Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot: 06-80-20-55-20 (belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes)
  • Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület:06-80-505-101 (ingyenesen hívható segélyvonal mindennap 18 és 22 óra között)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top