Család

Ezért veszélyes felnőttként anyatejet inni

Sokak meggyőződése, hogy az anyatej fogyasztása felnőtt emberek számára is egészséges, ám az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy komoly kockázatai vannak.

Az anyatejet manapság egyfajta szuperételként tartják számon, az interneten kereskednek vele és felnőtt emberek is fogyasztják, sőt készül belőle többek között vaj, sajt, fagylalt, nyalóka és szappan, de anyatejes arckezelést is kínálnak már. 

A neten sokfelé lehet arról olvasni, hogy az emberi anyatej fogyasztása a felnőtteknél is pozitív hatással van immunrendszerre, az izomépítésre, tápláló és a gyógyulást is segíti, de jót tesz az emésztésnek és beválik merevedési zavarok ellen. A londoni Queen Mary Egyetem kutatói azonban arra figyelmeztetnek, hogy minderre nincs tudományos bizonyíték, a klinikai vizsgálatok nem támasztják alá, hogy az anyatej a felnőttek egészségére is olyan jó hatással lenne, mint amennyire jót tesz a kisbabáknak. Mindemellett az interneten vásárolt anyatej fogyasztása rendkívül veszélyes lehet, ugyanis olyan betegségeket terjeszthet, mint például a hepatitis-B és -C, a szifilisz vagy a HIV.

Az online vásárolható anyatej nem pasztőrözött és tele van baktériumokkal. A kutató szakemberek által vizsgált minták 93 százalékában találtak baktériumokat. Mindennek fényében óva intenek attól, hogy felnőtt fejjel anyatejet igyunk.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top