Család

Így látnak az újszülött babák!

Egy vadonatúj tanulmány igazolja, hogy már a néhány napos babák is felismerik az érzelmeket. Hogy hogyan látnak az újszülöttek? Látványos fotó szemlélteti.

Az Oslói Egyetem kutatói elsőként bizonyították, hogy már a néhány napos újszülöttek is képesek különbséget tenni szüleik különböző arckifejezése között. A babák legfeljebb 30 centiméteres távolságból felismerik édesanyjuk érzelmeit.

Így látnak az újszülött babák

Az újszülöttek vizsgálata hosszú évtizedekre nyúlik vissza, arra azonban eddig nem volt bizonyíték, hogy már a néhány napos babák is különbséget tudnak tenni a mosolygós vagy épp a meglepett arckifejezések között. Bizonyították azt is, hogy 60 centiméteres távolságból a kicsik fejletlen látása meglehetősen homályos ahhoz, hogy felismerjék az elmosódott arcokat.

Az újszülött babák szeme színeket még alig érzékel, a szürke árnyalatait képesek felismerni, ezért is néznek hosszasan ugyanarra a dologra.

További kisbabás témájú cikkek az NLCafén

Forrás: Science Daily

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top