Család

Újabb kisgyerekeket erőszakoltak meg Delhiben

Folytatódtak a borzalmak Delhiben. Ezúttal egy két és fél éves, valamint egy ötéves kislány az áldozat.

Egy héttel azután, hogy egy négyéves kislányt megerőszakoltak Delhiben, a város nyugati részén egy két és fél éves megerőszakolt kislányra talált rá eszméletlen állapotban a családja egy parkban. Ugyanezen az estén a város keleti részén egy ötéves kislány lett csoportos nemi erőszak áldozata. Mindkét kisgyerek életben maradt, kórházban ápolják őket, az állapotuk stabil.

Pushpendra Kumar, a Delhi rendőrség helyettes főfelügyelője a sajtót úgy tájékoztatta: több férfit is kihallgattak már a két ügyben, ám egyelőre senkit sem tartóztattak le.

A három borzalmas bűncselekmény újra felszította a  közvélemény dühét, amiért az indiai állam nem képes megakadályozni a nők és a gyermekek elleni erőszakot. Legutóbb 2012-ben volt ilyen mértékű a felháborodás, amikor egy indiai buszon megerőszakoltak egy 23 éves orvostanhallgató lányt, aki később belehalt sérüléseibe. Az indiai kormány akkor megduplázta a nemi erőszakért kiszabható börtönbüntetés maximális időtartamát 20 évre, és különleges bíróságokat hozott létre, hogy a nemi erőszakkal kapcsolatos esetek ügyében gyorsabban szülessenek bírósági döntések.

2014-ben több mint 2000 lányt és nőt erőszakoltak meg Delhiben.

Forrás: metro.co.uk 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top