nlc.hu
Család
Kedves Jézuska! Csak a gyerekeimet szeretném

Kedves Jézuska! Csak a gyerekeimet szeretném

Kedves Jézuska! Emlékszel még a régi karácsonyainkra? Tudod, mi vagyunk azok, akik nem szoktak hosszú levelekkel bombázni. Nem, nem azért, mert nincs fantáziánk.

Gyerekként tudtuk, hogy vannak korlátaink. Valahogy tudtuk, hogy mi is az, amire van esélyünk. Ismertük a bennünket körbe vevő világot, s semmit nem tudtunk játékgyárak karácsonyi kínálatáról, áruházláncok akcióiról. Nem készültek bennünket célzó reklámok.

Nehezebb években ősszel kaptunk egy új téli kabátot vagy egy csizmát, s bizony néha elhangzott a mondat drága édesanyánk szájából: a Jézuska küldi. Vagyis Te. Emlékszel, ugye? S arra emlékszel, hogy valahogy mégis – a legnehezebb években is – varázsoltál valamit a fa alá?

Emlékszel a társasjátékra – Ki nevet a végén? –, amelyet ügyes kezekkel faragtattál, vízfestékkel festettél, s mi végtelen örömmel játszottuk végig a szentestét, s aztán sok-sok másik estét is? S a kézzel kötött pulcsikra emlékszel még? – Évről évre varázsoltál egyet nekünk a fa alá, s egyszer mi azt kértük, hogy most kivételesen hozz boltit? Emlékszel? – S Te hoztál! Narancssárga volt, s a kézzel kötöttnek a nyomába nem ért, de mi mégis boldogok voltunk, hogy teljesítetted a kívánságunkat.

A folytatásért kattints a Nem vagy egyedül caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top