nlc.hu
Család
Szülés után 3 nappal megerőszakolta a feleségét

Szülés után 3 nappal megerőszakolta a feleségét

És ez még a legkevésbé durva történet azok közül, melyek az On The Spot családon belüli erőszakról szóló részében szerepelnek.

Az On The Spot – 9 hónap alatt a Föld körül az emberi jogok közelgő világnapja alkalmából különkiadással jelentkezik: három megrázó történet a családon belüli erőszakról, Közép-Amerikától a Fülöp-szigetekig.

Az első főhőse Petronella, a 65 éves bába, aki a mexikói hegyeket járja. A legszegényebbekhez megy el, akiknek arra sincs pénzük, hogy lemenjenek a városi kórházig a gyermekorvoshoz. A csupa mosoly asszonyság színes szalagokkal a hajában, indián viseletben, szalmatáskával a karján gyalogol úttalan hegyi ösvényeken, hogy eljusson a nyomorúságos körülmények között élő kismamákhoz, és sokat tapasztalt kezeivel tüzetesen megvizsgálja őket, megnyugtassa aggódó lelküket.

Petrának rendszeresen van dolga családon belüli erőszakkal, pedig a kismamáknál járva a férjek fejével is beszél, hogy tudják, a várandós nőt és a frissen szült anyát sok szeretettel, türelemmel kell körülvenni. De néha hiábavalók az intő szavak. Elmeséli keresztfia történetét, aki dühében – mert a felesége nem fiút szült – lerészegedett, és szülés után 3 nappal megerőszakolta az asszonyt. A nő elköltözött, de később visszatért. Sok verést kapott még, volt, hogy a dobhártyája is beszakadt.

Néhány évvel ezelőtti ENSZ-adatok szerint élete során minden harmadik nő családon belüli erőszak áldozata lesz és minden ötödik nőt életében egyszer megerőszakolnak. Sokkoló statisztika, főleg, ha hozzátesszük, hogy a meggyilkolt nők felét a jelenlegi vagy egykori partnerük ölte meg.

Szó esik a filmben egy születésházról is, ahol tárt karokkal várják a kismamákat, bármi elől is menekülnek. Itt megkapnak mindent. A harmadik történet pedig egy asszonyé, aki a tizedik gyermekét várja, de felnevelni már nem fogja tudni. Ők a főszereplői az On the spot – 9 hónap alatt a Föld körül következő részének.

A filmet december 7-én 22:25-kor nézhetitek meg a Duna TV-n!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top