Család

Ezért érdemes kutyát venni a gyereknek

Nincs cukibb, mint egy gyerek és egy kiskutya, ezért is szerepeltetik őket gyakran a reklámokban. De vajon tényleg jó ötlet kutyát venni a gyereknek?

Sok szülő fejében megfordul a karácsonyi időszakban, hogy szőrös pajtást válasszunk a gyerekünknek, de vajon tényleg jó ötlet?

Röviden: IGEN!

Mert rengeteg egészségügyi és szociális pozitív hatással jár, ha egy gyermek kutyával nő fel. Lássuk ezeket!

Ezért érdemes kutyát venni a gyereknek

A háziállat felelősséget tanít
Egy kutyával rengeteg feladat van, etetni kell, takarítani utána, sétáltatni, és igyekezzünk belevonni gyereket ezekbe a tevékenységekbe.

A kutyás gyerekek ritkábban allergiások
Kutatók észrevették, hogy olyan családokban, ahol van kutyus, kisebb valószínűséggel alakul ki később allergia.

Segít a stressz feloldásában
Ahol kutya van a családban, kevésbé szorongóak a gyerekek.

Napirendet tanít
A kutyusokat naponta többször le kell vinni, ha ebbe belevonjuk a gyerekeket, akkor megtanulja a napirendet, a mozgás pedig megelőzheti a gyerekkori elhízást.

A kisgazdik jobb olvasók
Az olvasástanulás nagy harc lehet a gyerekeknek, de ha másnak olvasnak fel, olyannak, aki elvárások nélkül fordul feléjük, például a kutyának, gyorsabban tanulnak meg olvasni.

Empátiát tanulnak
Első kézből tanulják meg a gyerekek egy kutyus mellett, hogy milyen a feltétel nélküli szeretet és jóság.

De mielőtt kiskutyust veszünk karácsonyra, bizonyosodjunk meg arról, hogy akkor is szeretjük majd a kutyát, ha nem lesz olyan kis cuki szőrgombóc, hogy tudjuk-e minden nap legalább háromszor sétáltatni, vagy hogy van-e energiánk és kedvünk a neveléséhez. Mert sajnos sok ajándék kutyus köt ki végül a menhelyeken.

Olvass tovább kutya-gyerek témában!

A+

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top