Család

Időgazdálkodás nőknek – a hétköznapok útvesztőjében

Interneten számtalan olvasmányt találunk az időgazdálkodásról. Nézzük most gyakorlatbana, hogyan segíthetünk magunkon a hétköznapokban.

Az időbeosztás témáját kétfelé vettem, ebben a bejegyzésben hétköznapi időbeosztásom teszem közzé, a következőben pedig kifejezetten az ünnepekre koncentrálok majd terveim szerint. Rólam tudni kell, hogy hajlamos vagyok a késésre, és halogatni is szoktam dolgokat, így van, hogy mindent az utolsó pillanatban kell megoldanom. Ez a közelmúltban annyira visszaütött, hogy kénytelen voltam valami rendszert kitalálni, ha nem akartam belefulladni a tennivalókba.

 Időgazdálkodás nőknek - a hétköznapok útvesztőjében

Az én napom így néz ki átlagosan: reggel kelek 6 körül, buszra szállok a munkahelyem felé, mely részmunkaidő jelenleg, majd délután vissza, és kb fél 4 körül érek haza. Adva van tehát a délután fél 4 és reggel 6 közötti beosztandó időszakom, illetve a buszozással töltött időm arra, hogy háztartást vezessek, kinézzek valahogy, tanuljak, alkossak, párkapcsolatban éljek, pihenjek, kulturálódjam. Jelenleg angolul tanulok, és multimédiás kurzust végzek az egyik egyetemen, hogy kelendőbb legyek a munkaerő piacon. Ezekre muszáj napi szinten időt szánni.

Tornázom is, most itthon, mert konditeremre sem idő, sem anyagi keret nincs sajnos. Ha párom napközben nem ebédel, akkor neki vacsorára meleg étel kell, és szeretem, ha legalább minden második nap jut időm ékszerkészítésre, olvasásra is.

A folytatásért kattints a Pinkworld caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top