Család

Tévhit: ha szeretsz, kitalálod minden kívánságomat!

"Az már nem szerelem, ha nekem kell jelezni az igényeimet." Nos, ha ebben a hitben ringatod magad, a válásodat készíted elő.

Amikor a Boldog párok titkai című előadássorozatomat készítettem elő, és összegyűjtöttem a szerelemmel kapcsolatos tévhiteket, ezt legszívesebben kihagytam volna, mert azt gondoltam, hogy ezt ma már senki nem hiszi. Hiszen annyit beszélünk arról, hogy mennyire fontos a kommunikáció a párkapcsolatban, meg hogy jelezzük egymásnak, hogy mi van bennünk, hogy azt gondoltam, ma már nem kérdés az, hogy jelezzük a párunk felé az érzéseinket, szükségleteinket.

“Az már nem szerelem, ha kérni kell.”

Aztán amikor már a harmadik–negyedik kliens ült velem szemben, és azon gondolkodott, hogy elválik, mert a párja némaságba burkolózva éli mellette az életét, és ha meg is szólal, akkor is csak annyit mond: “ha szeretnél, tudnád, hogy mire van szükségem”, akkor leesett az állam. Ezek szerint még mindig nem egyértelmű sokak számára, hogy nem egy Roxfortban végzett gondolatolvasó boszorkányt/varázslót választott élete párjának, hanem egy olyan földi halandóval él kapcsolatban, aki nem rendelkezik a gondolatolvasás varázslatos képességével.

Szóval sokan azt gondolják, hogy az már nem szerelem, ha kérniük kell, ha jelezniük kell az igényeiket, szükségleteiket. Azt feltételezik, ha szeretjük egymást, akkor kiolvassuk a másik szeméből a vágyait, és azt természetesen nyomban teljesítjük is.

A folytatásért kattints a Bízz magadban caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top