Család

“Nem kell nekem pasi, elég, hogy van egy macskám”

Egy nő vallomása arról, hogy miért jobb, ha csak macskát tartunk, és inkább messzire elkerüljük a férfiakat. Ő nem a tipikus, kicsit őrült macskás nő, aki feleségül menne a cicájához, ha a tehetné. Neki észérvei vannak a macskák mellett, szinte komolyan is lehetne venni, ha amúgy nem lenne végtelenül vicces az egész.

“Nemrég olvastam egy cikket, amiben egy nő annyira szerette a macskáit, hogy még esküvőt is rendezett magának velük. Azt mondta, hogy a két cicája boldogabbá tette őt, mint bármelyik ember-férj. Egyet kell értsek vele. Bár eszem ágában sincs hozzámenni a macskámhoz, de bármikor inkább választanék egy macskát egy férfi helyett. Tudom, hogy ettől azt hiszi rólam mindenki, hogy én is egy vagyok a bolond macskás nők közül, pedig abszolút nem így van. Az átlagos bolond macskás nő szingli, kicsit idősödik már, macskák veszik körül, macskakajaszaga van, macskaszőrből saját kezűleg kötötte a pulóverét és a hajában macskaalomdarabok díszelegnek. Messze vagyok ettől a képtől, és eszem ágában sincs ilyenné válni.

A negyvenes éveimben járok – még az elején –, elváltam, és van egy csodálatos 6 éves fiam.

Szintén van egy 6 éves macskám. Ők az én családom. Macskás nőnek lenni tulajdonképpen elég menő érzés, úgyhogy minden nőnek javasolnám, hogy próbálja ki egyszer. Nekem nincs macskakajaszagom, és határozottan nem kötök semmit macskaszőrből, sőt ki kell állnom minden macskás nőért, mert igazságtalan, hogy bolondnak tartják őket. Nem hiszem, hogy őrültnek kellene minket titulálni, csak azért, mert jobban szeretjük a macskákat, mint a férfiakat. És emellett még ráadásul szerintem kifejezetten jól ápolt, jó megjelenésű nő is vagyok. A körmeimet minden harmadik héten megcsináltatom, fodrász festi a hajamat, és nem nagyon lépek ki a házból smink nélkül. Szeretem a divatot, és sokkal többet költök táskákra és cipőkre, mint amennyit megengedhetnék magamnak.

“Nem kell nekem pasi, elég, hogy van egy macskám

Talán csak annyi a macskás nőségem oka, hogy rossz férfiakat választottam. Lehet, hogy jobban ki tudom ismerni a macskákat, mint a férfiakat, számomra a cicák nem annyira komplikáltak, mint a pasik. Úgy tűnik, folyton olyan férfit találtam magamnak, aki rosszul bánt velem, de mindig olyan macskákba futottam, aki csak jót tettek nekem. Aztán ott van a tudományos bizonyíték is, hogy a nők és a macskák között különleges kötelék van, úgyhogy teljesen normális, ha inkább őket választjuk a férfiak helyett. A Bécsi Egyetem kutatásában 41 macska és gazdáik kapcsolatát vizsgálták, és azt találták, hogy a női gazdák kapcsolata szorosabb volt a cicáikkal, mint a férfi gazdáké.

Azt mondják a macskákról, hogy önzők, lusták és árulók, pedig szerintem ez a leírás sokkal inkább illik azokra a férfiakra, akikkel együtt voltam.

A macskámtól mi sem áll messzebb, mint az önzőség, tudja, mikor van szükségem egy kis szeretgetésre, társaságot nyújt nekem, szórakoztató és nagyon tiszta. Ha a férjem kicsit is olyan lett volna, mint a macskám, sosem váltam volna el tőle.

“Nem kell nekem pasi, elég, hogy van egy macskám

Szeretem a macskámat és borzasztóan hiányozna, ha nem lenne velem. Egész boldogan élünk mi együtt férfi nélkül, azt hiszem azért, mert a macskák:

  • gyengédek, de függetlenek,
  • szórakoztatóak és viccesek,
  • a szükségleteik egyszerűen kielégíthetők,
  • tiszták,
  • engedik szeretni magukat.

Szerintem teljesen egyértelmű, miért választom a macskákat a férfiak helyett. A macskám tökéletes társaság számomra. Amikor a fiam lefekszik aludni, nem morog azon, hogy mit akarok nézni a tévében, sőt úgy tűnik nekem, hogy ő is ugyanúgy szereti a romantikus filmjeimet, mint én. Nekem a fiam és a macskám szeretete számít egyedül, ennyit akarok jelenleg az élettől. Mellé még egy pár szemtelenül drága magassarkút, egy gyönyörű táskával és természetesen egy üveg pezsgőt. Végül is mi másra van egy nőnek szüksége?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top