Család

CSOK: külföldiek is felvehetik a 10+10 milliós támogatást

Újabb részletek derültek ki a három gyermek vállalása ellenében igényelhető 10+10 millió forintos állami támogatásról.

A magyar állampolgárok mellett a Magyarországon állandó lakhelyet igazolni tudó, itt életvitelszerűn élő, járulékot fizető nem magyar állampolgárok is jogosultak a 10+10 forintra kibővített állami támogatásra – közölte az M1 Ma este című műsorában Novák Katalin családügyi államtitkár.

Nem csupán a határon túli magyarok, de a nálunk élő uniós állampolgárok is igényelhetik tehát a CSOK-ot.

A Magyar Közlönyben megjelentek a családi otthonteremtési támogatás (CSOK) igénylésének feltételei:

  • A háromgyerekesek 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapnak, a kétgyerekesek 2,6 millió forintot igényelhetnek.
  • A maximálisan igényelhető 10 millió forint mellé maximum 10 millió forintos kedvezményes hitel is jár, ha azt kéri a házaspár.
  • Akinek még nincs gyermeke, 10 évre előre hármat vállalhat, de csak akkor, ha az igénylés időpontjában már házasságot kötött.
  • Aki nem kötött házasságot, csak akkor igényelheti a CSOK-ot, ha már legalább egy gyereket nevel. Az egygyermekesek családoknak 8 év, míg a két gyermeket nevelők számára 4 év áll rendelkezésre a nagycsaládos állapot eléréséhez.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top